Австрія боротиметься з контрабандою людей з допомогою дронів

Австрія боротиметься з контрабандою людей з допомогою дронів

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Австрії закупить близько 90 безпілотних літальних апаратів (БПЛА) з метою покращення своїх спроможностей з боротьби з контрабандою людей на кордонах.

Як передає Укрінформ, про це повідомив федеральний міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер.

"Контрабанда людей є однією з найбільших сфер діяльності організованої злочинності, боротьба з нею повинна вестися на декількох рівнях – як на міжнародному, так і на тактичному рівні на австрійському кордоні", - заявив австрійський міністр, презентуючи проєкт із закупівлі дронів.

Читайте також: На Закарпатті за допомогою дрона викрили паліїв трави

За його словами, з кінця літа 2020 року австрійська поліція у рамках пілотного проєкту використовувала безпілотники для спостереження на національних кордонах і це довело свою ефективність.

"Застосування безпілотників довело свою ефективність, особливо на важкодоступній місцевості, але також під час моніторингу транспортних засобів і залізничних ліній", - заявив глава австрійського МВС.

Читайте також: Samsung дронами доставлятиме власні товари в Ірландії

Міністр повідомив, що відомство закупить до початку літа 2021 року 23 дрони. Загалом до кінця 2023 міністерство внутрішніх справ придбає 90 БПЛА з метою використання для спостереження на кордонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-