Intel інвестує $20 мільярдів у будівництво нових фабрик

Intel інвестує $20 мільярдів у будівництво нових фабрик

Укрінформ
Компанія-виробник процесорів Intel побудує дві нові фабрики в Арізоні, США, за 20 мільярдів доларів, а також відкриє нове виробництво Intel Foundry Services, де виготовлятимуть продукти для сторонніх компаній.

Про це повідомляє The Verge, передає Укрінформ.

Як пише видання, нові інвестиції - частина стратегії компанії щодо проєктування та виробництва продукції. Вона складається з трьох частин: власне виробництво Intel виконуватиме ключову роль при виробництві процесорів, залучення зовнішніх ливарних виробництв, зокрема TSMC, Samsung та GlobalFoundries, для виготовлення продукції Intel. Крім цього, створено окремий підрозділ ливарного виробництва Intel Foundry Services, який розроблятиме базові чіпи x86, Arm та RISC-V для зовнішніх клієнтів із використанням технології.

Читайте також: Єврокомісія до 2027 року інвестує в інновації €10 мільярдів

Ливарні цехи Intel будуть розташовані в США та Європі - перевага, якої немає у таких конкурентів, як TSMC. Серед партнерів Intel низка провідних компаній: IBM, Qualcomm, Microsoft та Google.

Зазначається, що Intel має сильних конкурентів, таких як AMD та Apple з процесорами серії M1, що працюють на базі Arm. Водночас компанія все ще випереджає конкурентів, таких як TSMC, з точки зору технологій виробництва.

Читайте також: Facebook інвестує мільярд доларів у ЗМІ

Як повідомлялося, Intel - американська компанія, розробник і виробник електронних пристроїв і комп'ютерних компонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-