Журнал Time продасть за допомогою блокчейн-технології три знакові обкладинки

Журнал Time продасть за допомогою блокчейн-технології три знакові обкладинки

Укрінформ
Популярний американський журнал Time оголосив про продаж трьох своїх найбільш знакових обкладинок у вигляді невзаємозамінних токенів (NFT) на платформі SuperRare.

Про це повідомляється на сайті видання, передає Укрінформ.

Як зазначається, аукціон вже відкритий і триватиме до 20:00 24 березня.

Обкладинки можна придбати як окремо кожну, так і всі три разом.

Перший лот - обкладинка 1966 року Is God Dead? («Бог мертвий?»). Знакова вона тим, що стала першою в історії журналу лише з одним текстом. Обкладинка викликала неабиякий ажіотаж і дискусію з боку читачів, які надіслали до редакції понад 3 тисячі листів.

Наступний лот виконаний в такому ж стилі, що і попередній. та має надпис Is Truth Dead? («Правда мертва?»). Обкладинка вийшла у квітні 2017 року та присвячена першому року президентства Дональда Трампа. «У що він (Трамп – ред.) насправді вірить? Чи вважається брехнею, якщо він вірить в те, що говорить?» - писала тоді редактор видання Ненсі Гіббс.

Третю обкладинку створили спеціально для аукціону з надписом Is Fiat Dead? («Фіат мертвий?»). Варто зазначити, що фіатні гроші — це тип грошей або валюти, цінність яких походить не від власної вартості або гарантії обміну на золото або іншу валюту, а від державного наказу (fiat) використання їх як засобу платежу.

Читайте також: Глава Twitter виставив на аукціон свій перший твіт

Як повідомляв Укрінформ, раніше аукціонний дім Christie’s вперше продав на онлайн-торгах цифровий витвір мистецтва – мозаїку Everydays: The First 5000 Days цифрового художника Майка Вінкельманна, відомого як Beeple – за рекордні $69 346 250.

Читайте також: Спалену картину Бенксі продадуть за допомогою блокчейн-технології

«Everydays: The First 5000 Days» була представлена на торгах у вигляді NFT (non-fungible token, або невзаємозамінного токена) – унікального запису в блокчейні, який підтверджує право володіння віртуальним активом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-