Chrome додає функцію «живих субтитрів»

Chrome додає функцію «живих субтитрів»

Укрінформ
Компанія Google розширює доступність функції субтитрів у реальному часі під назвою «Живі субтитри» з телефонів Pixel на всі девайси, що мають встановлений браузер Chrome.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Verge.

«Живі субтитри» миттєво створюють підписи до відео чи аудіо завдяки використанню машинного навчання. Це робить інтернет доступнішим для людей з проблемами слуху. Слова автоматично відображаються у маленькому рухомому вікні внизу веб-переглядача. Функція доступна лише англійською мовою, і при швидкому мовленні можна помітити помилки.

Читайте також: До онлайн-уроків додадуть субтитри

Живі субтитри можна активувати в останній версії Chrome, якщо перейти в «Налаштування», потім у розділ «Додатково» та «Доступність». Після увімкнення функції, Chrome швидко завантажує деякі файли для розпізнавання мови, і тоді підписи повинні з’явитися наступного разу, коли браузер відтворює голоси людей.

Раніше функція була ексклюзивною для деяких телефонів Pixel та Samsung.

Уперше вона з’явилася на телефонах Pixel 2019 року. Підписи з’являються навіть із приглушеним звуком або зменшеною гучністю. Це дає змогу «читати» відео чи подкасти і не заважати людям навколо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-