Інвестиції Tesla в біткоїн лишають вуглецевий слід, як від 1,8 мільйона авто

Інвестиції Tesla в біткоїн лишають вуглецевий слід, як від 1,8 мільйона авто

Укрінформ
За оцінками Банку Америки, інвестиції компанії Tesla в біткоїни у розмірі 1,5 млрд дол. лишають вуглецевий слід, еквівалентний впливу від виготовлення 1,8 млн машин.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yahoo Finance UK.

Аналітики глобальної групи дослідницьких досліджень інвестиційного банку дійшли висновку, що криптовалюта чинить великий вплив на довкілля. Вони підрахували, що інвестиції в біткоїни в розмірі 1 млрд дол. за рівнем використання енергії призведуть до таких самих викидів вуглецю, як річний випуск 1,2 млн автомобілів. Тож, за оцінками Банку Америки, інвестиції Tesla в біткоїни у розмірі 1,5 млрд дол. лишають вуглецевий слід, еквівалентний впливу від виготовлення 1,8 млн машин.

«Біткойн також не прив'язаний до інфляції і лишається мінливим, що перетворює його на недоцільний спосіб механізму платежів», — йдеться у звіті Банку Америки. У дослідженні зазначається, що споживання енергії біткоїн-мережею можна порівняти з такими країнами, як Греція, Нідерланди та Чехія.

Крім цього, орієнтовне споживання енергії біткоїнами зросло більш ніж на 200% за останні два роки, а 75% обчислювальної потужності мережі базується в Китаї, де більш ніж половина всієї електроенергії надходить від електростанцій, що працюють на вугіллі.

Читайте також: Інвестор Tesla позивається до Маска через його твіти

Одне придбання біткоїнів за ціною 50 тис. дол. лишає вуглецевий слід розміром 270 тонн, що еквівалентно 60 автомобілям з бензиновим або дизельним двигуном.

Як повідомлялося, американська компанія з виробництва електрокарів Tesla Ілона Маска заявила про інвестування 1,5 млрд дол. у криптовалюту та її застосування у платежах.

Фото: Artur Widak / NurPhoto via Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-