Microsoft може отримати $150 мільйонів з «плану порятунку Америки» - ЗМІ

Microsoft може отримати $150 мільйонів з «плану порятунку Америки» - ЗМІ

Укрінформ
Уряд США планує виділити Microsoft понад $150 млн - це близько 25% від усієї допомоги на кібербезпеку, передбаченої «планом порятунку» в обсязі $1,9 трлн.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

«Корпорація Microsoft отримає майже чверть коштів COVID-допомоги, призначених для сфери кібербезпеки у Сполучених Штатах. Це вже розлютило окремих законодавців, які виступають проти більшого фінансування компанії, чиє програмне забезпечення нещодавно стало основою для двох масштабних хакерських зламів», - зазначається в повідомленні.

При цьому нагадується, що одну з атак хакерів, проведену в грудні минулого року з використанням програмного забезпечення Microsoft, пов’язують із Росією. Тоді були уражені поштові сервери американських міністерств юстиції, торгівлі та фінансів.

Читайте також: Білий дім назвав злом Microsoft Exchange загрозою національним інтересам США

Джерела повідомили, що $150 мільйонів планується виділити на «безпечну хмарну платформу».

У цьому зв’язку наводиться, зокрема, висловлювання сенатора від штату Орегон Рона Вайдена: «Уряд не повинен винагороджувати новими великими контрактами компанію, яка продавала йому ненадійне програмне забезпечення».

Читайте також: Десятки тисяч компаній опинилися під загрозою через вразливість Microsoft

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Конгрес США затвердив законопроєкт щодо виділення $1,9 трильйона на стимулювання економіки й бізнесу в країні в умовах пандемії COVID-19, ініційований президентом Байденом. Глава Білого дому підписав закон минулого четверга. У документ включені, в тому числі $650 мільйонів на посилення інфраструктури у сфері кібербезпеки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-