Volkswagen побудує в Європі мережу заводів з виробництва акумуляторних батарей

Volkswagen побудує в Європі мережу заводів з виробництва акумуляторних батарей

Укрінформ
Найбільшій у Європі автоконцерн Volkswagen планує ближчими роками побудувати на континенті мережу заводів з виробництва акумуляторних батарей.

Про це німецький автовиробник повідомив 15 березня на презентації, передає Укрінформ.

Загалом планується створити 6 заводів, один з яких, у Зальцгіттері (земля Нижня Саксонія), уже перебуває у стадії спорудження. Другий завод буде побудовано в Швеції (у партнерстві з компанією Northvolt). Розглядається можливість налагодження виробництва в Іспанії разом із Seat, решта поки під питанням, не виключено ще один конвеєр у Німеччини.

Метою є незалежність від постачальників. Згідно з проєктом, «гігафабрика» зможе до 2030 року почати виробляти акумуляторні елементи загальною потужністю 240 гігават-годин на рік.

Читайте також: Туреччина вбачає «політичну причину» у відмові Volkswagen від побудови заводу

Як повідомлялося, американський бізнесмен Ілон Маск будує поблизу Берліна свою «гігафабрику» з виробництва для європейського ринку електромобілей Tesla та акумуляторів. Згідно анонсів, це має стати найбільшим у світі заводом з виробництва електроелементів для авто.

VW, який опинився в 2015 році в центрі глобального дизельного скандалу, наразі підкреслює свої плани щодо переходу на більш екологічні види машин.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-