Інвестор Tesla позивається до Маска через його твіти

Інвестор Tesla позивається до Маска через його твіти

Укрінформ
Один із власників акцій компанії Tesla позивається до Ілона Маска у суді через нібито неналежне використання підприємцем соцмережі Twitter.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

На переконання позивача Чейза Гаріті, повідомлення Маска у мережі Twitter порушують його домовленість із Комісією з цінних паперів та бірж США й завдали інвесторам мільярдних збитків.

“Позивач вказує на кілька повідомлень Маска у соціальній мережі Твіттер, в тому числі його оцінку минулого травня, що акції Tesla коштують “надто дорого”, що зумовило коливання ринкової вартості Tesla у 13 млрд дол”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Ілон Маск за добу заробив понад $25 мільярдів

Гаріті вимагає від Маска та ради директорів Tesla, які нібито проявили бездіяльність, відшкодування інвесторам завданих збитків.

Нагадаємо: у 2018 році Маск уклав угоду із Комісією з цінних паперів та бірж США, погодившись, аби юристи компанії Tesla цензурували деякі його твіттер-повідомлення. Він був вимушений це зробити після того, як його твіт про те, що акції Tesla нібито переоцінені, спровокував судовий позов від інвесторів. Слід відзначити, однак, що з часу повідомлення Маска ціна акцій компанії зросла уп’ятеро.

Читайте також: Ілон Маск запустив ракету Starship

Зауважимо, що Комісія з цінних паперів та бірж США публічно не закидала Маску порушення домовленостей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-