В Україні зростає кількість 5G-смартфонів - Мінцифри

В Україні зростає кількість 5G-смартфонів - Мінцифри

Укрінформ
Кількість смартфонів, що підтримують 5G, з жовтня 2020 року по січень 2021-го зросла з 31 тисячі до 194 тисяч, тобто у 6 разів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації, передає Укрінформ.

Як зазначається, статистику відомство підготувало спільно з вітчизняними мобільними операторами.

Також була підрахована кількість смартфонів з підтримкою 4G - їх майже 31 млн. Але це не означає, що усі абоненти вже отримують найкращий користувацький досвід із користування інтернетом, зауважили у Мінцифри.

“Спостерігаємо таку ситуацію, коли українці, маючи 4G-смартфони та необхідне покриття, продовжують користуватися старою сім-карткою з 3G. Закликаємо абонентів замінювати свої картки на ті, що підтримують 4G, адже ця технологія передачі даних у 10-15 разів швидша, ніж в інтернеті попереднього покоління. Заміна є безкоштовною у кожного оператора і займає кілька хвилин. Після цього якість відеодзвінка та швидкість завантаження файлів буде значно вищою”, - пояснив керівник групи розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько.

У відомстві нагадують, що оператори здійснюють заміну сім-карток в центрах продажу. При цьому номер абонента зберігається, а тарифікація цін на послуги оператора залишається незмінною.

Читайте також: Швидкісний інтернет кожному: Зеленський хоче, аби Україна була у ТОП-20 цифрових держав

Водночас швидкість мобільного інтернету 4G значно більша. Наприклад, 3G-інтернет дозволяє передавати дані в середньому на швидкості від 1 до 3 Мбіт/с, а 4G — 40-50 Мбіт/с.

Як повідомляв Укрінформ, мобільні оператори впродовж лютого 2021 року підключили до високошвидкісного мобільного інтернету 1 789 населених пунктів. Наразі 4G наявний у 22,6 тис. насалених пунктах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-