Програма «Артеміда» і супутник: Україна і США обговорили співпрацю у сфері космосу

Програма «Артеміда» і супутник: Україна і США обговорили співпрацю у сфері космосу

Фото
Укрінформ
Голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай та представники посольства США в Україні обговорили перспективи активізації співпраці в космічній сфері під час робочої зустрічі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкосмосу.

“Під час зустрічі сторони відмітили перспективи активізації співпраці України та США, враховуючи успішний спільний проєкт «Антарес» та беручи до уваги зростаючу зацікавленість в опрацюванні нових спільних проєктів в контексті програми «Артеміда» та запуску українського супутника “Січ-2-30 (2-1)”, - йдеться в повідомленні.

Робоча зустріч голови Державного космічного агентства України з представниками Посольства США / Фото: nkau.gov.ua

Зокрема, голова ДКА наголосив на необхідності опрацювання питання поновлення дії Рамкової угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво в дослідженні та використанні космічного простору в мирних цілях, яка втратила чинність 22 січня 2019 року.

Окрім цього, сторони узгодили питання укладення Меморандуму про взаєморозуміння між ДКА та Міністерством оборони США щодо співпраці у сфері безпеки космічних польотів і надання інформації та послуг з космічної ситуаційної обізнаності.

Читайте також: У «Південному» розповіли, на якому етапі створення космічного апарату «Січ-2-1»

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого 2021 року відбувся успішний запуск двоступеневої українсько-американської ракети-носія “Антарес” з острова Воллопс (США). Двоступенева ракета-носій “Антарес” розроблена американською компанією Northrop Grumman з можливістю встановлення третього ступеня, яким став Cygnus. Основну конструкцію першого ступеня ракети розробило ДП “КБ “Південне” та виготовило ДП “ВО ПМЗ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-