Створення супутника «Січ-2-1» винесуть на урядовий комітет – Уруський

Створення супутника «Січ-2-1» винесуть на урядовий комітет – Уруський

Ексклюзив
Укрінформ
Проєкт постанови Кабінету Міністрів "Про деякі питання створення космічної системи "Січ-2-30 (2-1)" незабаром розглянуть на засіданні урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів у коментарі Укрінформу.

"Проєкт постанови Кабміну про деякі питання створення космічної системи "Січ-2-30 (2-1)" переданий на погодження до центральних органів виконавчої влади. Незабаром планується розгляд проєкту на засіданні урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури з подальшим винесенням на уряд", – сказав Уруський.

Читайте також: Український стартап створює апарат для продовження терміну експлуатації супутників

Він підкреслив, що міністерство вживає всіх належних заходів з метою створення умов для здійснення запуску супутника наприкінці 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня під час технічної наради головних конструкторів у конструкторському бюро "Південне" було оголошено, що створення космічного апарату "Січ-2-30 (2-1)" просувається за затвердженим графіком. Окрім цього, на нараді обговорили питання фінансування робіт за проєктом супутника. Враховуючи необхідні строки авансування пускових послуг, головні конструктори звернулися до Державного космічного агентства та Мінстратегпрому з проханням докласти всіх зусиль до найскорішого підписання Постанови КМУ про деякі питання створення космічної системи "Січ-2-30 (2-1)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-