Марсохід Perseverance зробив своєрідне «селфі»

Марсохід Perseverance зробив своєрідне «селфі»

Фото
Укрінформ
Марсохід американського космічного агентства (NASA) Perseverance, який 18 лютого приземлився у кратері Єзеро на Червоній планеті, зробив кілька знімків власної тіні за допомогою камер для уникнення небезпек.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що Кен Кремер зі Space UpClose "зшив" два фото в мозаїку, яка показує обриси марсохода і кам’янисту місцевість, яку він тільки почав досліджувати.

Як пише видання, Perseverance — це центральна частина місії Mars-2020 вартістю 2,7 млрд дол. яка шукатиме ознаки давнього життя в районі Єзеро, а також збиратиме та зберігатиме десятки зразків для майбутнього повернення на Землю.

Читайте також: Ровер Perseverance вперше проїхався поверхнею Марса

Perseverance наразі подолав близько 70 м на Марсі, повідомили 8 березня члени команди місії в Твіттері. Його останнє переміщення було необхідно для розвідки потенційної зони польоту для вертольота Ingenuity. Його запуск є першим важливим завданням для місії Mars-2020. За словами членів команди марсохода, після того, як маленький вертоліт завершить свої польоти, Perseverance приступить до своєї наукової роботи і збору проб.

Як повідомляв Укрінформ, Perseverance прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту з Землі. Відтоді він надіслав кілька дивовижних зображень зі свого місця посадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-