У Росії уповільнили роботу Twitter

У Росії уповільнили роботу Twitter

Укрінформ
Роскомнагляд заявив про те, що уповільнює роботу Twitter в Росії, уперше застосувавши так званий закон про суверенний Рунет.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Роскомнагляд у середу заявив, що вжив заходів для первинного уповільнення швидкості роботи соціальної мережі Twitter у Росії на 100 відсотках мобільних і 50 відсотках стаціонарних пристроїв", - йдеться у повідомленні.

У відомстві заявили, що метою таких заходів є "захист російських громадян і примус інтернет-сервісу до виконання законодавства на території Російської Федерації".

Зокрема, у Роскомнагляді стверджують, що Twitter у період з 2017 року "не знищується контент, який схиляє неповнолітніх до вчинення самогубств, який містить дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів". Загальна кількість таких дописів, за даними російського відомства, перевищує 3 тисячі.

У Роскомнагляді також пригрозили корпорації Twiiter посиленням заходів аж до блокування, якщо вона "продовжить ігнорувати закон".

Водночас користувачі Інтернету в РФ і за кордоном в середу повідомляють, що сайти ряду органів влади РФ, зокрема уряду, Роскомнагляду, Слідчого комітету, Державної думи, перестали відкриватися.

Користувачі сервісу Downdetector інформують про збої в роботі одного з найбільших російських провайдерів - "Ростелекому". У самій компанії пояснили це проблемами з обладнанням, стверджуючи, що проблеми не пов'язані з рішенням Роскомнагляду уповільнити роботу Twitter.

Читайте також: Росія хоче оштрафувати Twitter на $100 тисяч

Як повідомлялося, у 2019 році в РФ було ухвалено закон про суверенний Рунет, який дозволяє "ізолювати" російський сегмент Інтернету.

Роскомнагляд раніше називав Twitter "злісним порушником" законодавства, яке забороняє поширення протиправної інформації. 5 березня відомство повідомило про складені протоколи про адміністративне правопорушення щодо Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, месенджера Telegram, а також відеохостингу YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-