Маск назвав причину вибуху корабля Starship після вдалої посадки

Маск назвав причину вибуху корабля Starship після вдалої посадки

Фото, відео
Укрінформ
Причиною вибуху десятого прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship, який здійснила компанія Ілона Маска SpaceX минулого тижня, стало витікання гелію у двигун при приземленні.

Про це повідомив Маск у Твіттері, передає Укрінформ.

За його словами, двигун SN10 мав низьку тягу через імовірно часткове потрапляння гелію з паливного бака.

Маск зазначив, що після цього було проведено множинні виправлення в роботі для випробувань наступного прототипу - SN11.

Корабель Starship спроєктований для багаторазового застосування з метою транспортування великих вантажів та значної кількості людей.

Читайте також: В NASA обіцяють відправити першу жінку на Місяць в найближчі 10 років

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня о 19:49 за київським часом Starship SN10 почали заправляти пальним (метан та кисень). Запуск очікувався близько 20:50, але потім його двічі переносили.

Читайте також: SpaceX погодилася запустити український супутник

Під час випробувань Starship SN10 впродовж кількох хвилин піднявся до запланованої висоти та перейшов у режим керованого падіння. На відміну від попередніх двох спроб, цього разу двигуни корабля спрацювали відповідно до визначеного алгоритму. Ракета здійснила успішну посадку на спеціальний майданчик, розташований поблизу стартового столу. Та після приземлення виявилось, що корабель був дещо похилений в один бік. Частина його корпусу зайнялася, і через кілька хвилин ракета вибухнула.

9 березня SpaceX встановила на власному пусковому комплексі в Техасі 11-й прототип свого міжпланетного багаторазового корабля Starship.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-