Супутниковий інтернет від SpaceX буде доступний на літаках, кораблях та вантажівках

Супутниковий інтернет від SpaceX буде доступний на літаках, кораблях та вантажівках

Укрінформ
Космічна компанія Ілона Маска SpaceX хоче почати підключення рухомих великих транспортних засобів — від вантажівок до літаків і кораблів — до своєї супутникової інтернет-мережі Starlink.

Про це йдеться у запиті компанії до Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC), передає Укрінформ з посиланням на CNBC.

Як зазначається у листі директора з супутникової політики SpaceX Девіда Голдмана, це дозволить розширити спектр широкосмугових можливостей, доступних для рухомих транспортних засобів по всій території США та всьому світі.

Водночас Маск уточнив, що Starlink наразі не буде доступний для легкових автомобілів Tesla, оскільки обладнання поки є занадто великим.

Читайте також: SpaceX здійснила наймасштабніший запуск в історії космонавтики

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX встановила вже понад тисячу супутників для Starlink та продовжує розширювати покриття. Наразі очікуються дозволи від регуляторів інших країн. Зокрема, компанія зареєстрована в Австрії, Австралії, Аргентині, Бразилії, Франції, Чилі, Колумбії, Німеччині, Греції, Ірландії, Італії, Мексиці, Нідерландах, Новій Зеландії, Філіппінах, ПАР та Іспанії.

Читайте також: SpaceX приймає заявки на супутниковий інтернет у трьох країнах

4 березня компанія SpaceX Ілона Маска запустила ракету-носій Falcon 9 на орбіту з черговою партією 60 інтернет-супутників Starlink.

Загалом SpaceX планує вивести на навколоземну орбіту 12 тис. таких супутників, а потім довести їх кількість до 30 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-