Ровер Perseverance вперше проїхався поверхнею Марса

Ровер Perseverance вперше проїхався поверхнею Марса

Фото
Укрінформ
Марсохід американського космічного агентства (NASA) Perseverance вперше спробував проїхатися поверхнею Марсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зображення, які отримали на Землі у п'ятницю, свідчать про те, що екскурсія була короткою.

Минуло два тижні з часу висадки марсохода, який важить тонну, на Червоній планеті. Цей час інженери витратили на введення в експлуатацію машини та багатьох її систем, зокрема різні інструменти та роботизовану руку.

Читайте також: NASA показало Марс на знімку в 360 градусів

Місія марсохода Perseverance полягає в дослідженні майже екваторіального кратера під назвою Єзеро, для пошуку доказів минулого життя. Для цього він подолає близько 15 км упродовж наступного марсіанського року, що відповідає приблизно двом рокам на Землі.

Вчені хочуть отримати низку цікавих гірських порід з кратера, які можуть містити інформацію про давню біологічну активність.

Читайте також: NASA показало нічну Венеру зблизька

Серед них є те, що на супутникових знімках виглядає дельтою — структурою, утвореною з мулу та піску, намитих річкою, коли вона потрапила у ширшу водойму. У випадку з Єзеро, ця ширша водойма, швидше за все, була озером, яке існувало мільярди років тому.

Але перш ніж Perseverance зможе приступити до цієї роботи, він має провести експеримент - політати на невеликому вертольоті, привезеному з Землі. Зараз він прикріплений до дна марсохода.

Читайте також: NASA зашифрувало повідомлення на парашуті марсохода Perseverance

Як відомо, Perseverance прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту з Землі. Відтоді він надіслав кілька дивовижних зображень зі свого місця посадки.

Фото: NASA/JPL-CALTECH

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-