Експорт IT-послуг: дипломати допоможуть українським айтішникам

Експорт IT-послуг: дипломати допоможуть українським айтішникам

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України у партнерстві з асоціацією IT Ukraine започаткувало проєкт IT Export Boost для просування експорту IT-послуг українських компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС України.

«Радий повідомити про нове партнерство МЗС із українським бізнесом задля створення для українських компаній нових можливостей на зовнішніх ринках. МЗС та асоціація IT Ukraine започаткували проєкт IT Export Boost, аби просувати український IT-експорт у світі із залученням наших посольств та консульств. Наразі йдеться про 14 країн: США, Велика Британія, Ізраїль, Японія, Сінгапур, Республіка Корея, Індія та ще 7 європейських країн (Швейцарія, Німеччина, Нідерланди, Швеція, Данія, Фінляндія, Норвегія)», – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: До України вже переїхали майже 40 білоруських ІТ-компаній

За словами міністра, дипломатичні представництва України у цих країнах допоможуть українським IT-компаніям налагодити контакти з потенційними замовниками як з державного, так і приватного секторів.

«Українські IT-послуги вже тісно інтегровані в міжнародний ринок, приносять більше 5 млрд доларів США валютних надходжень до країни. У 2020 році багато секторів економіки постраждали внаслідок пандемії, але експорт ІТ-індустрії навпаки зріс на 853 млн доларів, тобто понад 20%. Частка комп’ютерних послуг в загальному експорті країни досягла 8,3%. Проєкт IT Export Boost має надати додатковий імпульс не лише експорту, але й залученню до України науково-дослідних центрів міжнародних компаній», - сказав Кулеба.

Зі свого боку, представники асоціації IT Ukraine поділяться з українськими дипломатами знанням особливостей ІТ-індустрії.

Читайте також: Microsoft дасть співробітникам $1200, аби ті не вигорали на дистанційній роботі

«Україна послідовно закріплюється за кордоном у ролі постачальника не лише товарів, а і високотехнологічних послуг. Тому нашим дипломатам важливо розумітися на особливостях цього ринку задля ефективних переговорів із потенційними іноземними партнерами та замовниками послуг українських компаній», – зауважив міністр.

За словами Кулеби, МЗС також планує організувати низку торговельних місій українських ІТ-компаній до країн, які входять до проєкту, щойно дозволятимуть карантинні обмеження.

Яка повідомили у міністерстві, Рада експортерів та інвесторів при МЗС (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Читайте також: Розвиток української ІТ-індустрії залежатиме від роботи Дія.Сіті - експерт

Асоціація IT Ukraine – це найбільше професійне об’єднання українських сервісних і продуктових компаній, яка представляє інтереси понад 50 тис. ІТ-спеціалістів. Станом на березень 2021 року асоціація представляє інтереси 54 IT-компаній та більш як 52 тис. ІТ-спеціалістів. Місія асоціації – забезпечити сприятливі умови для сталого розвитку сфери інформаційних технологій в країні.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня, у річницю роботи Кабінету Міністрів на чолі із Денисом Шмигалем міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав топ-5 досягнень української дипломатії за рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-