Ви дивитесь на Марс завдяки киянину Володимиру Агафонкіну

Ви дивитесь на Марс завдяки киянину Володимиру Агафонкіну

Укрінформ
NASA обрало рішення українського розробника для онлайн-карти марсохода

Американське космічне агентство NASA для карт пересування свого нового марсохода Perseverance («Наполегливість») використовує софт українського розробника Володимира Агафонкіна. Про це повідомив сам програміст у Фейсбуці.

Йдеться про інтерактивну карту, яка показує місце розташування ровера Perseverance на поверхні Марса, її можна подивитися в онлайні.

Карта створена за допомогою популярного сервісу Leaflet. Український розробник Володимир Агафонкін самостійно вивчив JavaScript, та на його базі створив продукт зі світовим ім'ям - бібліотеку Leaflet.

Володимир Агафонкін // Фото: Ольга Закревська, AIN.UA
Володимир Агафонкін // Фото: Ольга Закревська, AIN.UA

Володимир мешкає у Києві, Одружений, має двох доньок. Навчався у Києво-Печерському ліцеї № 171 «Лідер».

Нині працює програмістом в Інтернет-компанії Mapbox. Володимир, як і багато талановитих людей, особистість різностороння. Він виступає як автор-співак у музичному колективі «Обійми Дощу». Про себе на своїй сторінці у Фейсбуці він розповідає так

«Привіт! Я Володимир Агафонкін. Я інженер-програміст. Я створив Leaflet, бібліотеку номер один для інтерактивних веб-карт, і підтримую понад 40 інших проектів з відкритим кодом з акцентом на алгоритми, обчислювальну геометрію та продуктивність. Я будую майбутнє карт на Mapbox.

Український розробник Володимир Агафонкін створив технологію Leaflet, за якою NASA тепер відстежує марсохід Perseverance (на карті він позначений краплиною голубого кольору).
Український розробник Володимир Агафонкін створив технологію Leaflet, за якою NASA тепер відстежує марсохід Perseverance (на карті він позначений краплиною голубого кольору).

Я музикант. Я пишу пісні, граю на гітарі та співаю в гурті «Обійми Дощу». Якщо вам подобається красива, захоплююча багатошарова рок-музика зі струнними аранжуваннями, перегляньте наш останній альбом.

Я батько прекрасних 7-річних дівчат-близнюків, я щасливо одружений з Наталією Агафонкіною і живу у Києві, Україна. Я люблю фотографувати, силові тренування, бойові мистецтва, читати наукову фантастику та фентезі та досліджувати тихі парки. Ви можете знайти шматочки мого життя в Instagram Twitter, Facebook.»

Подробиці можна знайти на сайті agafonkin.com. Зокрема ознайомитися з найбільш цікавими, на його погляд, статтями, що можуть привернути увагу фахівців та просто зацікавлених. І при тому багатьох меломанів в захваті від оригінальних рок композиції гурту «Обійми Дощу».

Завдяки софту Володимира Агафонкіна, на інтерактивній карті завжди можна побачити поточне місце розташування та траєкторію руху марсоходу Perseverance у кратері Jezero.

Нагадаємо, 18 лютого 2021 року новий марсохід Perseverance успішно приземлився на поверхню Марса. Мета марсохода: вивчати геологію Червоної планети і шукати сліди живих організмів.

Ярослав Шлапак, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-