SpaceX назвала причину лютневої аварії ракети Falcon 9

SpaceX назвала причину лютневої аварії ракети Falcon 9

Укрінформ
Компанія SpaceX офіційно повідомила про причини аварії першого ступеня ракети Falcon 9, який 16 лютого не зміг здійснити посадку після запуску і впав в океан.

Про це заявив представник SpaceX Бенджі Рід, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Утворився невеликий отвір біля двигуна, через який туди потрапили гарячі гази. Це змусило двигун вимкнутися», - розповів  представник SpaceX.

У компанії також пов’язали неполадки зі спрацьованістю першого ступеня ракети, оскільки це був його шостий запуск.

За розвитком ситуації уважно спостерігає NASA, яке готує пілотовані місії  в капсулі Crew Dragon, що запускатиметься на Falcon 9. У космічній агенції хочуть переконатися, що проблема з посадкою першого ступеня ракети не загрожуватиме астронавтам.

Читайте також: SpaceX скасувала запуск 60 супутників за хвилину до старту

Як повідомлялося, 16 лютого компанія SpaceX успішно запустила на орбіту чергову партію в 60 мінісупутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Водночас перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 не зміг здійснити керовану посадку на плавучу платформу в Атлантиці. Посадка мала відбутися приблизно через 9 хвилин після запуску, проте камери не зафіксували зниження ракети на платформу – вона впала в океан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-