Канада й Австралія домовилися про узгоджену політику щодо інтернету

Канада й Австралія домовилися про узгоджену політику щодо інтернету

Укрінформ
Канада й Австралія домовилися узгоджувати дії в питанні забезпечення справедливого розподілу доходів інтернет-гігантів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками телефонної розмови між прем’єр-міністрами двох країн - Скотом Моррісоном та Джастіном Трюдо - заявили в офісі глави канадського уряду.

“Прем’єр-міністри відзначили все більшу співпрацю між Канадою й Австралією у питанні регулювання діяльності онлайн-платформ. Вони домовились продовжувати координувати свою роботу щодо запобігання шкоді в інтернеті та забезпечувати більш справедливий розподіл доходів вебгігантів між авторами та ЗМІ”, - розповіли у Трюдо.

Зазначається, що лідери Канади та Австралії також обговорили пандемію COVID-19, пообіцявши “підтримувати уразливі країни у реагуванні на неї”.

Окрім цього Трюдо та Моррісон засудили переворот у М’янмі. “Обговорюючи ситуацію, двоє лідерів наголосили на важливості швидкого повернення до демократичного процесу й припинення насильства проти протестувальників”, - підсумували в офісі прем’єра Канади.

Читайте також: Австралія відмовиться від реклами у Фейсбуці

Як повідомляв Укрінформ, соцмережа Фейсбук на деякий час заблокувала для жителів Австралії можливість переглядати та поширювати новинний контент.

Цей безпрецедентний крок найбільшої у світі соціальної мережі пов’язаний із тим, що австралійський уряд розглядає проєкт закону, який зобов’яже Фейсбук платити ЗМІ за використання їхніх новин. У компанії заявили, що в разі схвалення закону приватні особи та ЗМІ в Австралії не зможуть публікувати та читати в соцмережі місцеві й міжнародні новини.

Згодом Фейсбук оголосив, що зміг досягти компромісу із владою Австралії та відновив жителям країни доступ до новинного контенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-