У Китаї презентували високоефективну систему квантового комп'ютера

У Китаї презентували високоефективну систему квантового комп'ютера

Укрінформ
Китайські дослідники презентували нову операційну систему для квантових комп'ютерів, яка за підсумками тестування може в кілька разів підвищити ефективність роботи нині існуючих квантових комп'ютерів.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Сіньхуа.

Нова система Origin Pilot була розроблена з незалежними правами інтелектуальної власності технологічною компанією Origin Quantum, що діє при провідній лабораторії з квантової інформатики Академії наук КНР у місті Хефей.

У компанії заявили, що нова система здійснила ряд проривів у паралельному виконанні завдань квантових обчислень, автоматизованій калібровці квантових чипів і систематичному управлінні квантовими ресурсами.

"Якщо порівняти квантовий чип із серцем людини, то операційна система квантового комп'ютера - це мозок, а програмне забезпечення квантового додатка - плоть і кров", - пояснив академік лабораторії Го Гуанцань.

За його словами, хороша операційна система дозволяє квантовим комп'ютерам працювати більш ефективно і стабільно.

Читайте також: Amazon почала використовувати камери зі штучним інтелектом

Відзначається, що нову операційну систему застосують на хмарній платформі квантових обчислень, і вона стане доступною для користувачів усього світу.

Як повідомляв Укрінформ, група японських дослідників з Токійського університету домоглася успіху в розробці першого у світі методу цифрової обробки сигналів, який може сприяти створенню недорогих і невеликих пристроїв для квантової криптографії зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-