Прототип корабля SpaceX для космічних подорожей розбився при посадці

Прототип корабля SpaceX для космічних подорожей розбився при посадці

Фото, відео
Укрінформ
Приватна космічна компанія SpaceX, що належить Ілону Маску, провела запуск дев’ятого прототипу корабля для міжпланетних подорожей Starship, проте він розбився при посадці.

Як передає Укрінформ, момент аварії корабля зафіксований на відео.

Слід зауважити, що в ніч на 30 січня на пусковому комплексі біля містечка Бока Чика, штат Техас, де вже встановлено 9-ий прототип багаторазового корабля Starship, команда Маска встановлена ще один - Starship SN10. Всього SpaceX одночасно будує 7 космічних кораблів різних модифікацій.

В Бока-Чика також тривають роботи з підготовки Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. Сам Ілон Маск заявив, що її перший запуск відбудеться вже за кілька місяців.

Читайте також: Назвали імена перших космічних туристів, які на ракеті Маска полетять на МКС

Як відомо, 10 грудня SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 кілометрів і управління ракетою при посадці пройшли вдало, але через замалий тиск палива швидкість приземлення була завеликою. Прототип вдарився об посадочний майданчик і вибухнув.

Також нагадаємо, що, як передавав Укрінформ, китайська приватна компанія iSpace здійснила у понеділок, 1 лютого, невдалу спробу запуску ракети-носія Hyperbola-1. Через декілька хвилин після запуску на космодромі у Цзюцюані, ракета розбилася. Про це стало відомо із повідомлень у соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-