SpaceX підозрюють у порушенні ліцензії при запуску ракети Starship - ЗМІ

SpaceX підозрюють у порушенні ліцензії при запуску ракети Starship - ЗМІ

Укрінформ
Випробний політ ракети Starship у грудні минулого року міг бути здійснений з порушенням умов ліцензії Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє американське видання The Verge із посиланням на власні джерела.

«За словами двох людей, знайомих з цим інцидентом, перше випробування на великій висоті ракети Starship, яка була успішно запущена в грудні, але вибухнула внаслідок невдалого приземлення, порушило умови випробувальної ліцензії FAA», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: SpaceX запускатиме надважкі ракети Starship з нафтових платформ

Зазначається, що як вибух при посадці, так і порушення ліцензії спричинили до офіційного розслідування з боку FAA, «спонукавши регулюючі органи приділити додаткову увагу поспішній кампанії Ілона Маска з випробування ракети».

SpaceX поки що ніяк не прокоментувала цю інформацію.

Як повідомлялося, 9 грудня космічна компанія Ілона Маска здійснила запуск восьмого прототипу корабля Starship, який є частиною програми доставки людей на Марс, однак під час невдалої посадки апарат вибухнув.

Читайте також: У США почали розслідування проти SpaceX

Корабель успішно стартував, піднявся на заплановану висоту, провів випробування з перемикання двигунів, а також маневр керованого повороту корпусу на висоті. Перед приземленням апарата ввімкнулися посадочні двигуни, проте вони не встигли уповільнити його до безпечної швидкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-