Корабель NASA «попрощається» з астероїдом Бенну у травні

Корабель NASA «попрощається» з астероїдом Бенну у травні

Укрінформ
Космічний корабель OSIRIS-Rеx від Національного агентства США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) 10 травня покине орбіту астероїда Бенну та вирушить на Землю.

Як запланували в NASA, корабель має дістатися Землі 24 вересня 2023 року, передає Укрінформ.

Зазначається, що рішення «попрощатися» з астероїдом саме в травні спричинене прогнозовано максимально сприятливими умовами орбітальної механіки на той момент.

«Якщо ми покинемо Бенну в травні, то зекономимо для OSIRIS-REx максимальний об’єм палива. Воно знадобиться для виходу на курс зближення із Землею», - зазначив заступник керівника місії OSIRIS-REx Майкл Моро.

За словами спеціалістів місії, зекономивши паливо, зонд зможе ще раз підлетіти до поверхні астероїда та зробити нові знімки його поверхні, які згодом можна буде порівняти з фотографіями, зробленими у 2019 році.

Читайте також: До Землі наближається астероїд завдовжки в чотири автобуси

«OSIRIS-REx вже здійснив неймовірні наукові відкриття. Ми радіємо тому, що місія планує ще один обліт астероїда Бенну з метою збору інформації щодо того, як астероїд відреагував на забір ґрунту та змоги правильно попрощатися», - резюмувала керівник планетологічного відділу NASA Лорі Глейз.

Як повідомлялося, космічний корабель OSIRIS-Rеx розпочав свою місію у вересні 2016 року, а в 2018 він вийшов на орбіту астероїда Бенну, де два роки потому йому вдалося зібрати ґрунт з астероїда, а також виявити на ньому сліди води.

Астероїд Бенну має велике значення для вчених на Землі в контексті вивчення історії формування Всесвіту, адже вважається, що він впродовж мільярдів років залишався недоторканим, і його дослідження дозволить зрозуміти процес формування Сонячної Системи.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-