Facebook заборонив організацію подій у центрі Вашингтона через інавгурацію Байдена

Facebook заборонив організацію подій у центрі Вашингтона через інавгурацію Байдена

Укрінформ
Facebook закрив для усіх користувачів можливість створювати події поблизу федеральних установ у Вашингтоні та Капітоліїв у столицях штатів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на заяву Facebook пише Reuters.

“Facebook у п’ятницю заявив, що відсьогодні й до інавгурації 20 січня блокуватиме створення будь-яких нових Facebook-подій поблизу із Білий домом та Капітолієм США у Вашингтоні, а також будівлями Капітоліїв у столицях штатів”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У США скасували недільну репетицію інавгурації Байдена – ЗМІ

Зазначається, що компанія також перегляне усі створені на платформі події, пов’язані із інавгурацією, та видалить ті, що порушують правила.

“Facebook запроваджує й деякі інші обмеження, такі як: заборона деяким обліковим записам виходити у прямий ефір, створювати події чи буду адміністратором групи або сторінки, ґрунтуючись на таких ознаках, як неодноразові порушення наших правил”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Через штурм Конгресу США арештували понад 100 осіб

Компанія ухвалила це рішення після минулотижневих заворушень у Вашингтоні під час яких прибічники Дональда Трампа незаконно проникли до Капітолія, організувавшись у соціальних мережах.

“ФБР попередило, що збройні протести заплановані у Вашингтоні та столицях усіх 50 штатів напередодні 20 січня”, - наголошує Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, інавгурація президента Джо Байдена має відбутися 20 січня в будівлі Капітолія. Через карантинні обмеження та загрозу заворушень церемонія відбуватиметься у скороченому форматі.

Читайте також: Twitter передасть Байдену після інавгурації п’ять урядових акаунтів

Центр столиці США вже повністю перекритий бетонними загорожами, залізними парканами, а також важкою технікою та поліцейськими автівками.

Для посилення заходів безпеки до Вашингтона прибули понад 20 тисяч військовослужбовців Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-