Російські хакери отримали доступ до вихідного коду Microsoft - ЗМІ

Російські хакери отримали доступ до вихідного коду Microsoft - ЗМІ

Укрінформ
Ймовірні російські хакери, які в грудні зламали  ІТ-системи кількох американських державних установ, також отримали доступ до вихідного коду Microsoft.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Bloomberg із посиланням на заяву Microsoft. 

“Ми виявили незвичну діяльність у невеликій кількості внутрішніх облікових записів та після вивчення зрозуміли, що один із записів було використано для перегляду вихідного коду у кількох сховищах”, - заявили у Microsoft.

У компанії додали, що обліковий запис “не мав дозволу на зміну будь-якого коду чи інженерних систем, і наше подальше розслідування показало, що жодних змін внесено не було”. 

Читайте також: Хакери атакували антивірусну лабораторію в Антверпені і вимагають викуп

Водночас речник Microsoft відмовився повідомити, який саме вихідний код переглянули хакери.

“Вихідний код показує, як комп’ютерні програми працюють й використовується для створення продукту. Отримання доступу до цього коду дає хакерам цінне розуміння того, як вони можуть зловживати програмами чи уникати виявлення”, - пояснює Bloomberg. 

Своєю чергою у Microsoft зауважили, що розбудовують свою безпеку, виходячи із того, що вихідний код буде розкрито.

“Дії хакерів не поставили під загрозу безпеку наших послуг або дані будь-яких користувачів, однак ми хочемо бути відкритими й поділитися своїми знахідками, оскільки, на наше переконання, ми протистоїмо дуже просунутому державному супротивнику”, - підсумували у компанії. 

Читайте також: Команда Байдена розглядає варіанти покарання Росії за масштабну кібератаку

Як повідомляв Укрінформ, позаминулого тижня хакери зламали систему Міністерства фінансів США і національного управління з телекомунікацій і інформації, отримавши доступ до внутрішнього електронного листування відомства.

На минулому тижні агентство Reuters опублікувало ексклюзивне розслідування, згідно з яким повідомило, що хакери, які зламали доступ до внутрішнього електронного листування Міністерства фінансів США, ймовірно, працюють на Росію.

Зокрема, за словами двох джерел, атаки на американський Мінфін пов'язані з недавно розкритим зломом великої американської компанії з кібербезпеки FireEye, яка обслуговує державні та комерційні організації.

Читайте також: У Конгресі США вважають масштабну кібератаку з боку РФ «актом війни»

Також повідомляється, що з кібератакою зіткнулася IТ-компанія SolarWinds, яка обслуговує державних замовників у виконавчій гілці влади, збройних силах і спецслужбах США.

У цілому джерела агентства зазначили, що атака російських хакерів не обмежується однією організацією, а є «масштабною кампанією кібершпіонажу, спрямованою проти уряду США і його інтересів».

Читайте також: Трамп заявив, що має сумніви в причетності Росії до кібератаки на США

За даними корпорації Microsoft, яка теж зазнала нападу, метою хакерів стали понад 40 урядових агентств, аналітичних центрів, неурядових організацій та IT-компаній. Цілі розташовувалася не тільки в США, але і в Канаді, Великобританії, Іспанії, Бельгії, Ізраїлі, Мексиці та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-