NASA випробувало новітній компактний місяцехід

NASA випробувало новітній компактний місяцехід

Фото
Укрінформ
У дослідницькому центрі NASA у Флориді успішно пройшли випробування нової моделі компактного місяцехода, створеного приватною компанією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у повідомленні на сайті NASA.

“Дослідники в Космічному центрі імені Кеннеді у Флориді нещодавно випробували новий роботизований всюдихід у 120-тонному контейнері із камінням та пилом реголіту, що симулює поверхню Місяця. Чотириколісний CubeRover подолав дюни абразивного пилу, розвернувся на місці після чого рухався вгору-внизу крутими стінами траншеї й провів ще понад 150 випробувань мобільності”, - стверджує NASA.

Читайте також: NASA показало «космічний трейлер» про посадку марсохода

Зазначається, що випробуваний всюдихід має стандартизований розмір, що полегшує його доставлення у космос.

“Комерційний розвиток малих всюдиходів дозволяє інженерам, підприємцям й науковцям випробовувати нові, наявні та ризиковані концепти спершу на Землі, а потім — на Місяці. Всюдиходи CubeRovers першими продемонстрували ряд можливостей, таких як перезарядження від централізованого джерела живлення у середовищі реголіту, відновлення поверхневих матеріалів й створення локальної комунікаційної інфраструктури”, - пояснює космічне агентство. 

Читайте також: NASA дозволила компанії Безоса використовувати «ракету-вантажівку»

NASA стверджує, що “стандартизований дизайн всюдиходу створює можливості для проведення цілого ряду місій, що розширять наукову, дослідну та комерційну діяльність на Місяці”.

“Всюдиходи CubeRovers легкі (близько 4,5 кг), та мають відносно низькі витрати на запуск та розробку. Це суттєво знижує затрати на політ й робить CubeRovers ідеальною платформою для місій із демонстрації технологій”, - розповів Майк Провензано, директор із планетарної мобільності компанії Astrobotic, яка створила всюдихід. 

Читайте також: NASA показало команду астронавтів, яких готують для польоту на Місяць

У агентстві нагадали, що в рамках програми “Артеміда” планує вже з наступного року розпочати регулярний запуск десятків наукових експериментів та технологій на поверхню Місяця, а у 2024 році доправити до супутника Землі людину.

Фото: NASA/Kim Shiflett

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-