США можуть компенсувати Україні відмову від співпраці з Huawei

США можуть компенсувати Україні відмову від співпраці з Huawei

Укрінформ
Сполучені Штати можуть виплатити фінансову компенсацію Україні за відмову від використання систем 5G китайської компанії Huawei на користь інших виробників.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив заступник державного секретаря США Кіт Крач.

“Кошти від Корпорації фінансування міжнародного розвитку США можуть допомогти покрити різницю в ціні між компаніями, які демпінгують - Huawei, ZTE - та іншими. Ці дешеві компанії готові пожертвувати доходами, аби отримати ваші дані”, - зазначив американський дипломат.

За його словами, законодавство КНР вимагає від кожного китайського підприємства, незалежно від форми власності, надавати компартії повний доступ до усіх отриманих в процесі діяльності даних. Як зауважив Крач, це створює серйозні безпекові ризики для усіх демократичних держав.

Тим часом Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Твіттері висловив підтримку принципам ініціативи США "Чиста мережа".

Учасники цієї ініціативи задля інформаційної безпеки відмовляються від послуг китайських телекомунікаційних компаній у розбудові мереж 5G.

Читайте також: Google заблокувала смартфонам Huawei доступ до власних продуктів

Як повідомлялося, на розгляді в Конгресі США перебуває законопроєкт, який передбачає фінансування та іншу підтримку для розвитку інфраструктури 5G європейським союзникам для протидії зловмисного впливу з боку КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-