Amazon представила перше роботаксі

Amazon представила перше роботаксі

Фото
Укрінформ
Компанія Amazon завершила створення першого автомобіля від стартап-компанії Zoox, який може їздити без водія в міських умовах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Engadget.

Автівка завдовжки 3,63 м може їздити в різні боки, тобто не має «передньої» чи «задньої» частини. Вона більше схожа на вагонетку, ніж на машину в загальноприйнятому розумінні: замість керма та стандартних сидінь всередині автомобіля розміщені чотири місця для сидіння — по два з обох сторін.

Попри на компактні розміри, роботаксі може розвивати швидкість до 120 км на годину. Авто живиться від двох акумуляторних батарей, які забезпечують приблизно 16 годин роботи без підзарядки.

Читайте також: Засновник Amazon продав акцій на понад $3 мільярди

Машина оснащена системою подушок безпеки спеціально для двонаправленого руху. Камера та радіолокаційна система забезпечують 270-градусне поле зору з усіх чотирьох кутів роботаксі, що підвищує діапазон видимості дороги.

Читайте також: Кількість працівників Amazon перевищила мільйон

Zoox заявила, що вже випробовує роботаксі у Лас-Вегасі, Сан-Франциско та Фостер-Сіті, штат Каліфорнія. Компанія має на меті запустити послугу їзди на базі додатків Uber і Lyft, але не планує комерційного запуску роботаксі у 2021 році.

Фото: Zoox

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-