У США створили крихітного робота, який на 90% складається з води

У США створили крихітного робота, який на 90% складається з води

Відео
Укрінформ
Дослідники Північно-Західного університету в Іллінойсі створили робота на водній основі, який може виконувати різні функції, зокрема переміщувати речі, каталізувати хімічні реакції та навіть танцювати.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт університету.

Робот, подібний до маленької тваринки, зовні м’який, оскільки на 90% складається з води, а всередині має нікелеву основу, яка може змінювати форму у відповідь на вплив зовнішніх магнітних полів. Ці роботи дуже малі — розміром приблизно з монету — однак вони здатні виконувати низку завдань, як-от ходити зі швидкістю середньостатистичної людини, а також збирати та переносити речі.

Як зазначає Techcrunch, дослідники, які створили крихітного робота, передбачають виготовлення ще менших його версій — достатньо невеликих, щоб діяти на мікроскопічному рівні, можливо, для програм доставки ліків безпосередньо в організмі пацієнта.

Читайте також: Український науковець вперше отримав грант Європейської дослідницької ради

Також роботів можна запрограмувати на роботу за схемою «рій», що дозволило б їм об’єднуватися для вирішення масштабніших завдань, наприклад, накладання шва у випадку травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-