Робот LightStrike знищує ковід за дві хвилини

Робот LightStrike знищує ковід за дві хвилини

Укрінформ
На летовищі у штаті Техас використовуватимуть робота, що знищує мікроби, намагаючись зупинити поширення пандемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

На летовищі міста Сан-Антоніо в Техасі представили пристрій вартістю 125 000 доларів, відомий як LightStrike - це робот, призначений для дезінфекції громадських приміщень.

Компанія Xenex, яка є виробником робота, заявляє, що за період пандемії попит на її технології зріс на 600 відсотків.

Пристрій розміром як інвалідний візочок, керується дистанційно людиною-оператором. LightStrike використовує потужне УФ-світло для знищення вірусів на поверхнях в радіусі 7 футів.

Читайте також: У Сінгапурі парки патрулюють роботи-псипильнують за дистанцією

Попереднє тестування ефективності робота, зокрема, встановило, що LightStrike знищує структуру нового коронавірусу протягом двох хвилин. Ксенонове ультрафіолетове світло пошкоджує ДНК та РНК вірусу протягом декількох хвилин.

Читайте також: У Китаї створили роботів для боротьби з коронавірусом

Оскільки світло не є безпечним для людини, робот має вбудований датчик руху, котрий гарантує, що він вимкнеться, якщо людина з'явиться в межах зони досяжності опромінювання.

За даними Worldometer, у світі зареєстровано 60 909 131 випадок коронавірусу, зокрема 1 430 375 летальних, одужали 42 195 066 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-