SpaceX планує завтра відправити астронавтів на МКС

SpaceX планує завтра відправити астронавтів на МКС

Укрінформ
Компанія Ілона Маска SpaceX планує відправити у суботу, 14 листопада, чотирьох астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Це буде перший комерційний політ пілотованого космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції.

Капсула Crew Dragon повинна бути запущена на ракеті Falcon 9 о 7:48 за місцевим часом (15 листопада о 1:48 за київським), з Космічного центру Кеннеді у Флориді.

На борту знаходитимуться троє американських астронавтів Майкл Гопкінс, Віктор Гловер та Шеннон Вокер, а також один японський астронавт Соїчі Нагучі.

Читайте також: SpaceX провела останній тест ракети перед запуском на МКС

Маск зазвичай особисто відвідує гучні місії SpaceX у Космічному центрі Кеннеді. Однак після появи симптомів застуди він здав 4 тести на коронавірус за день. Два з них були негативні, а ще 2 показали позитивний результат.

Тому він, ймовірно, не буде особисто присутній на заході.

Читайте також: Освоєння космосу: приватний бізнес витісняє державні проєкти

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада члени екіпажу першого регулярного польоту новітнього американського космічного корабля Crew Dragon-1 компанії SpaceX прибули на космодром на мисі Канаверал у Флориді напередодні старту до Міжнародної космічної станції. Їхня місія на МКС триватиме шість місяців. Вони займатимуться науковими дослідженнями, що включають дослідження рослин, поведінки генів, впливу космічних умов на організм людини, та інше.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-