Геймери допомагають дослідникам у боротьбі з коронавірусом

Геймери допомагають дослідникам у боротьбі з коронавірусом

Укрінформ
Понад 170 тисяч учасників онлайн-гри Eve Online вже виконали 47 мільйонів мініігрових завдань проекту «Діскавері», який допомагає вченим зрозуміти вплив коронавірусу на імунну систему людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У мінігрі геймерам пропонують класифікувати білки на основі зображень, штучний інтелект збирає отримані дані докупи і відправляє їх на аналіз дослідникам.

Як зазначає видання, кількість виконаних геймерами завдань наразі є еквівалентна 36 рокам класифікації осередків.

Як наголошується на сайті проєкту, за участь в ньому гравці можуть отримати спеціальні віртуальні призи, наприклад, забарвлення «Служби біологічної безпеки» і лицьові модифікації.

Читайте також: Японські вчені розробили гібридний екологічний метод 3D-друку

Для прийняття участі в проекті користувачам слід зайти в гру, пройти навчання і долучитися до проєкту через меню системи «Неоком». Після цього геймерів «зустріне» професор імунології вигаданої науково-дослідницької організації Кейльський університет Андреа Коссаріца і розповість, що потрібно робити.

Читайте також: Китай відкрив доступ до архіву про біологічну зброю Японії

Третя фаза проекту «Діскавері» стартувала 15 червня. Перед запуском відбулася кампанія зі збору коштів на боротьбу з COVID-19, в результаті якої вдалося зібрати 135 тисяч доларів.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-