NASA відклало запуск ракети Antares із кораблем для МКС

NASA відклало запуск ракети Antares із кораблем для МКС

Відео
Укрінформ
Запуск вантажного космічного корабля Cygnus американської компанії Northrop Grumman, який мав вилетіти до Міжнародної космічної станції (МКС), був скасований за кілька хвилин перед запуском у зв’язку з технічними несправностями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці NASA в Twitter.

«Запуск був зупинений автоматикою за 2 хвилини 40 секунд до старту через невідому проблему з компонентом наземного допоміжного обладнання», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в NASA, якщо проблема виявиться незначною і буде швидко вирішена, то наступну спробу запуску здійснять через добу. Наразі старт заплановано на 20:45 за часом Східного узбережжя США (3 жовтня о 03:45 за Києвом). У цьому разі вантажний корабель прибуде на МКС на день пізніше від запланованого - 5 жовтня.

Читайте також: NASA через COVID-19 відклало місію на супутник Сатурна

Варто зауважити, що запуск планували здійснити за допомогою ракети-носія Antares 1 жовтня о 21:43 за часом Східного узбережжя США (2 жовтня о 04:43 за Києвом) з космодрому NASA Воллопс на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія. Стиковку з МКС прогнозували 4 жовтня.

Cygnus мав доставити на МКС 8 тисяч тонн вантажу, зокрема продукти, обладнання та матеріали для проведення наукових досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-