Київстар підключив до 4G ще 1260 населених пунктів

Київстар підключив до 4G ще 1260 населених пунктів

Укрінформ
Завдяки будівництву нових базових станцій національний телеком-оператор «Київстар» підключив мобільний інтернет в мережі 4G ще в 1260 населених пунктах у 18 областях України.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

«Швидкісний мобільний інтернет від національного оператора Київстар з’явився ще в 1260 віддалених населених пунктів, де проживає 632 тис. людей. Зокрема, територія покриття 4G у Житомирській області збільшилась на 382 населені пункти, в Хмельницькій – на 245, у Вінницькій - на 236, Львівській – на 170 населених пунктів, у Чернігівській області – на 51», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі населені пункти, де сьогодні з’явився зв’язок 4G, розташовані в сільській місцевості. Розвиток швидкісного мобільного інтернету дасть можливість жителям сіл отримати нові можливості для бізнесу, освіти, якісного спілкування тощо.

У Київстар зауважили, що збільшення території покриття 4G стало можливим завдяки використанню частот діапазону 900 МГц, які дозволяють мобільним операторам швидше охоплювати зв’язком малонаселені території. З цією метою у липні 2020 оператори мобільного зв’язку розпочали обмін частотами (рефармінг) в діапазоні 900 МГц.

Читайте також: Київстар підключив до 4G ще 80 населених пунктів Хмельниччини

Як повідомляв Укрінформ, рефармінг радіочастот відбувся завдяки конструктивній позиції компанії Київстар, яка добровільно відмовилась від частини свого діапазону. Це дало можливість телеком-регулятору перерозподілити додатковий спектр між іншими мобільними операторами, щоб вони отримали суцільні смуги радіочастот для розвитку 4G/LTE по всій Україні.

Київстар продовжує збільшувати 4G-покриття також в інших діапазонах – 1800 МГц і 2600 МГц. Від початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE майже 6 тис. населених пунктів. А за два роки розвитку 4G доступ до швидкісного мобільного інтернету від Київстар забезпечено в 15 тис. населених пунктів.

У планах компанії за два роки надавати можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 90% населення України.

Фото: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-