Хакери злили дані понад 230 мільйонів користувачів Instagram, YouTube і TikTok

Хакери злили дані понад 230 мільйонів користувачів Instagram, YouTube і TikTok

Укрінформ
Фахівці компанії Comparitech виявили в мережі незахищену базу даних: у відкритому доступі опинилася інформація щодо 235 мильйонів користувачів Instagram, YouTube і TikTok.

Про це передає Укрінформ із посиланням на блог компанії.

В архіві міститься понад 192 млн записів з Instagram, 42 млн з TikTok і майже 4 млн з YouTube. У базі були доступні логіни, повні імена користувачів, контактна інформація. Крім того, база даних містила статистику сторінок: кількість передплатників, їх середній вік, стать, місцезнаходження, кількість лайків.

Приблизно в кожному п'ятому записі було вказано номер телефону або адресу електронної пошти.

Читайте також: Російські хакери зламали пошту британського ексміністра торгівлі – ЗМІ

На думку керівника відділу кіберзахисту Comparitech Боба Дьяченко, ця база пов'язана із закритою зараз компанією Deep Social. Facebook і Instagram заборонили їй працювати на своїх платформах у 2018 році через те, що співробітники компанії витягували дані з профілів користувачів.

Читайте також: СБУ затримала учасника міжнародного хакерського угруповання

У відповідь на запит в Deep Social запропонували звернутися в компанію Social Data, яка займається продажем інформації про популярних блогерів маркетинговим фірмам. У Social Data заперечують зв'язок з Deep Social.

Представник Social Data також підкреслив, що не вважає формування бази протиправною дією, оскільки "всі ці дані доступні будь-якій людині з доступом в інтернет".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-