TikTok передає дані користувачів компартії Китаю - експерт

TikTok передає дані користувачів компартії Китаю - експерт

Укрінформ
Компанія-розробник TikTok збирає дані про своїх користувачів і передає їх Комуністичній партії Китаю.

Про це повідомила аналітик програми Kremlin Watch Вероніка Кратка в ефірі телеканалу "ДІМ", повідомляє Укрінформ.

"Проблема TikTok полягає у захисті особистих даних, тому що компанія-розробник ByteDance, як і всі інші китайські компанії, за законом зобов'язана надавати державі доступ до особистих даних користувачів. Група незалежних експертів з кібербезпеки "Протон Мейл" нещодавно виявила, що ця китайська компанія не просто збирала дані своїх користувачів, але і охоче ділилася ними з Комуністичною партією Китаю, яка не тільки встановила цензуру і веде стеження за своїми громадянами, а й всіляко намагається охопити цією мережею стеження весь світ ", - підкреслила експерт.

У той же час Кратка не виключила, що завжди є ризик, що такі компанії як Твіттер, Фейсбук або YouTube можуть допустити витік особистих даних для використання їх з комерційними цілями, однак китайський уряд має у розпорядженні цілий системний арсенал інструментів для нелегальної обробки даних.

"У зв'язку з цим Індія стала першою країною у світі, яка повністю заборонила TikTok разом з іншими п'ятдесятьма вісьмома китайськими додатками на своїй території. Інші країни, як наприклад Австралія, теж серйозно розглядають таку опцію ", - зазначила експерт.

Читайте також: Інстаграм звинуватили у незаконному зборі даних ста мільйонів користувачів

Як повідомляв Укрінформ, президент США Трамп планував заборонити роботу соціальної платформи TikTok на території країни, якщо до 15 вересня її не буде продано американській компанії. У Білому Домі вважають, що TikTok може збирати дані про американських користувачів і передавати їх китайській владі.

Раніше компанія Microsoft підтвердила плани щодо купівлі соцмережі TikTok.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-