IBM представила 30-ядерний процесор

IBM представила 30-ядерний процесор

Фото
Укрінформ
Американська корпорація IBM анонсувала новий процесор Power10 на конференції Hot Chips-2020, яка цьогоріч відбулася онлайн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VentureBeat.

Power10 є наступником моделі Power9 та представляє нове покоління процесорів IBM. Компанія стверджує, що він утричі ефективніший, ніж попередник, а також забезпечує більшу продуктивність при виконанні завдань.

Power10 розроблявся протягом п’яти років. Це перший 7-нанометровий процесор IBM, розробка якого почалася у 2015-му, коли IBM, Samsung та ще кілька компаній інвестували 3 млн дол. у його створення.

Читайте також: Штучний інтелект даватиме поради про здоровий спосіб життя через смартфон

Інженер IBM та розробник Power10 Вільям Старк зазначив, що конфігурацій моделі буде кілька. Максимальна пропозиція для однопроцесорного модуля сягає 15 ядер SMT8, а для двопроцесорного - 30 ядер.

Крім економії енергії, Power10 здатний забезпечувати захист апаратного обладнання, з яким він використовується. IBM зазначила, що процесор здатний підвищити продуктивність підприємств, які використовують штучний інтелект, у 10-20 разів порівняно із попередньою моделлю.

Як повідомляє VentureBeat, у 2018 році компанія оголосила, що виробництвом Power10 займатиметься Samsung. Старк зазначив, що розробляються кілька системних пропозицій, що стануть доступними у другій половині 2021 року.

Читайте також: Amazon заборонила технологію розпізнавання облич для поліції США

Як і попередні процесори Power, Power10 відкритий до ліцензування та модифікації для 250 членів фонду OpenPower, серед яких Google, Nvidia, Mellanox і Tyan.

Модель процесора Power9 представили на конференції OpenChips у 2016 році. На відміну від Power10, він доступний у версіях 12 та 24 ядер. Один із найшвидших суперкомп’ютерів у світі - Summit - національної лабораторії Oak Ridge у США працює на основі Power9 та процесора Nvidia Tesla як прискорювача.

Фото: IBM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-