У Мінцифри розповіли про сервіси підписання документів електронним підписом

У Мінцифри розповіли про сервіси підписання документів електронним підписом

Укрінформ
Сервіс із підписання документів електронним підписом та його перевірки доступний на чотирьох платформах.

Про це повідомляє у Телеграм Міністерство цифрової трансформації України.

Як зазначає його пресслужба, понад 260 тисяч — стільки разів українці перевірили та наклали електронний підпис на ресурсах Мінцифри протягом минулого тижня. Відтак фахівці міністерства вирішили розповісти про функції та переваги кожної з чотирьох платформ сервісу з підписання документів електронним підписом та його перевірки.

Сайт Інтегрованої системи електронної ідентифікації (ІСЕІ).

Сервіс створення е-підпису на електронних документах та його перевірки — лише маленька частина того, що може запропонувати ІСЕІ. Для всіх власників інформаційно-телекомунікаційних систем — держави та бізнесу — це можливість забезпечити зручну та безпечну електронну ідентифікацію та автентифікацію громадян у будь-який доступний спосіб.

Читайте також: Мінцифри готове сприяти переїзду білоруських ІТ-компаній в Україну — Федоров

Сайт Центрального засвідчувального органу (ЦЗО).

На сайті ЦЗО власники електронних підписів можуть підписати документ односторонньо, створити декілька підписів послідовно, а також перевірити чинність електронних підписів.

Ті, хто лише почав пізнавати переваги користування е-підписами, можуть знайти на сайті усю необхідну інформацію про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг в актуальному стані.

Портал Дія.

Тут електронний підпис може стати у нагоді не лише для авторизації на порталі та отриманні державних послуг онлайн. За потреби можна перевірити е-підпис та створити його на документі — для цього авторизація на порталі не потрібна.

Сайт кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг “Дія”.

Процес створення е-підпису на документі та перевірки підписаного документу на сайті надавача відбувається за таким же принципом, як і на всіх інших майданчиках.

Крім цього, на сайті можна замовити кваліфікований сертифікат електронного підпису онлайн, а потім отримати його в одному з пунктів обслуговування. Ще дві важливі функції, які доступні онлайн — дистанційне отримання нового сертифіката за допомогою діючого, строк чинності якого спливає, та можливість сформувати заяву для зміни статусу кваліфікованого сертифіката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-