Вчені знайшли нову галактику, схожу на Чумацький Шлях

Вчені знайшли нову галактику, схожу на Чумацький Шлях

Фото
Укрінформ
Група міжнародних астрономів виявила у Всесвіті нову галактику SPT0418-47, чия структура дуже схожа на галактику Чумацький Шлях, в якій розташована Сонячна система.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал New Atlas.

Галактика розташована на відстані у близько 12 млрд світлових років від Землі.

«Цей результат - прорив у галузі утворення галактик, він показує, що структури, які ми спостерігаємо в сусідніх спіральних галактиках і в нашому Чумацькому Шляху, вже існували 12 млрд років тому», - заявила керівник дослідницької групи Франческа Ріццо.

Читайте також: Hubble засняв дивовижну спіральну галактику

Попри те, що це може бути найвіддаленіша галактика, яку коли-небудь бачили люди, команда астрономів прогнозує, що SPT0418-47 може еволюціонувати в іншого «звіра», а саме - еліптичну галактику, що більше нагадує розчавлений космічний простір, де нові зірки утворюються не дуже швидко.

Дослідники зазначають, що відкриття настільки добре організованої галактики у ранньому Всесвіті вимагатиме у людей переосмислення знань про еволюцію галактик.

Читайте також: "Найголодніша" чорна діра поглинає по одному "Сонцю" на день

Як повідомляв Укрінформ, Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) показало планету GJ 504b незвичайного рожевого кольору.

Фото: MPA/Rizzo et al

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-