У США створили пристрій, який дозволяє спілкуватися з голограмою

У США створили пристрій, який дозволяє спілкуватися з голограмою

Укрінформ
Лос-Анджелеська компанія PORTL розробила девайс розміром з телефонну будку, який здатен транслювати фігуру людини у повний зріст.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на GadgetsNow.

Машину також можна оснастити технологією, яка дозволяє взаємодіяти із записаними голограмами історичних постатей та родичами, які пішли із життя.

Пристрій має 2,1 метра у висоту, 1,5 метра у ширину та може підключатися до звичайної мережевої розетки. Будь-хто з камерою та білим фоном має змогу завантажити на білому фоні голограму у якій, зі слів генерального директора PORTL Девіда Нусбаума, відбувається “голопортація”.

Читайте також: У німецькому цирку замість тварин виступають голограми

“Ми маємо змогу підтримати контакт між сім’ями військових, що не бачили одне одного декілька місяців, людьми з різних узбереж”, або між тими, хто дотримується карантину через коронавірус, додав Нусбаум.

Ціна на пристрій починається від 60 000 доларів та має знизитись за наступні 3-5 років, заявляє генеральний директор. Компанія також планує випустити менший дешевший девайс на початку 2021 року.

Девайс можна оснащати штучним інтелектом від Лос-Анджелеської компанії StoryFile, та робити записи голограм з можливістю збереження. Ця опція підвищує ціну до 85 000 доларів.

Директорка StoryFile Хезер Сміт повідомила, що люди “можуть відчувати, ніби вони справді поговорили з голограмою. Ти відчуваєш їх присутність, мову тіла, невербальні риси. Ти відчуваєш, ніби справді поговорив із людиною, хоча насправді її тут не було”.

фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-