Fiat Chrysler зазнав мільярдних збитків через коронакризу

Fiat Chrysler зазнав мільярдних збитків через коронакризу

Укрінформ
Концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) зазнав через локдаун та падіння попиту у зв'язку з коронакризою у другому кварталі року чистого збитку понад 1 млрд євро.

Такі дані оприлюднила компанія у своєму пресрелізі, повідомляє Укрінформ.

FCA інформує, що завершив другий квартал з чистими збитками від триваючих операцій та скорегованою чистою втратою в сумі 1,048 млрд євро або 232% (порівняно з квітнем-червнем минулого року).

Поставки по всьому світу становили 424 тис. одиниць (падіння на 63% порівняно з аналогічним періодом минулого року) через зупинки виробництва, пов'язані з пандемією, та перебої з попитом.

Виручка скоротилася на 56%.

При цьому зазначається, що результати роботи та операційні грошові потоки значно покращились у червні, оскільки споживчий ринок продовжує відновлюватися. Зокрема, споживчий попит у США перевищив очікування, до того ж, ринок регіону Північної Америки виглядав досить добре й в ІІ кварталі, коли виручка навіть зросла.

Наразі всі заводи концерну в Північній Америці, Латинській Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні повернулися до докоронавірусних показників виробництва. В Європі повного відновлення темпів планується досягти до кінця вересня.

Також концерн інформує про плани робити акцент на виробництві в Європі нових електрифікованих автомобілів Jeep Renegade та «4xe» PHEV, а також розпочати в третьому кварталі виробництво абсолютно нового електрокару Fiat 500.

Читайте також: Fiat Chrysler відкликає понад 365 тисяч авто

Протягом другого кварталу Maserati представив новий гібрид Ghibli, світова прем’єра якого відбулася в липні. Щоб ще більше продемонструвати свою прихильність до інвестицій та просування знакових брендів, Maserati підтвердив, що «День Maserati» відбудеться 9-10 вересня в Модені (Італія), де бренд уперше представить новий супер спортивний автомобіль Maserati MC20 та інші перспективні продукти.

Для подальшого зміцнення фінансового становища та забезпечення додаткової ліквідності FCA підписав трирічну кредитну угоду з найбільшою банківською групою в Італії Intesa Sanpaolo на суму 6,3 мільярда євро. Вона буде спрямована виключно на діяльність FCA в Італії та на підтримку більш ніж 10 тисяч малих та середніх підприємств, які складають італійський автомобільний сектор.

Читайте також: Авіакомпанії просять Штати та ЄС ввести спільну програму тестування на COVID-19

Криза COVID-19 ще більше підкреслила переконливу логіку злиття Groupe PSA та FCA (французький автовиробник марок Citroën, DS, Opel, Peugeot і Vauxhall) отже робота щодо злиття продовжується і буде завершена, як передбачається, до кінця першого кварталу 2021 року, зазначають в італо-американському концерні PSA. Там розраховують, що антимонопольний розгляд, ініційований Європейською Комісією, не затягне графік злиття. FCA та PSA вже оголосили, що нове підприємство, утворене об'єднаними компаніями, буде відоме як STELLANTIS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-