Crew Dragon відстикувався від МКС і повертається на Землю

Crew Dragon відстикувався від МКС і повертається на Землю

Відео
Укрінформ
Астронавти компанії SpaceX у суботу ввечері вирушили з Міжнародної космічної станції та взяли курс на узбережжя штату Флорида, закінчуючи свій тестовий політ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Таким чином, астронавти компанії перейшли до виконання найважливішої частини польоту. Повернення на Землю астронавтів завершить місію, яка закінчує період в космічній галузі США, протягом якого країна покладалася на російські ракетоносії для здійснення доставки астронавтів до Міжнародної космічної станції.

30 травня стартував політ астронавтів з космічного центру імені Кеннеді, таким чином SpaceX стала першою приватною компанією, яка вивела людей на орбіту. Тепер SpaceX може стати першою компанією, що поверне людей на Землю з орбіти.

"Найважче було запустити політ, але найважливіше - це повернути нас додому", - сказав один з астронавтів Роберт Бенкен.

Астронавт зазначив, що вдале повернення екіпажу дасть можливість американській космічній галузі працювати у режимі "повного циклу".

Читайте також: Астронавт NASA зробив вражаюче фото Землі з МКС

Трансляцію події провели на YouTube-каналі NASA.

Як повідомлялося, американська компанія SpaceX, заснована Ілоном Маском, у співпраці з NASA здійснила запуск пілотованого корабля Falcon 9 з капсулою Crew Dragon, він доставив Кріса Кессіді та Роберта Бенкена на Міжнародну космічну станцію 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-