Найбільший у світі електричний літак здійснив перший політ

Найбільший у світі електричний літак здійснив перший політ

Відео
Укрінформ
Найбільший у світі електричний літак Cessna 208B Grand Caravan здійснив свій перший майже 30-хвилинний політ над озером Мозес у штаті Вашингтон.

Про це повідомляє NBC News.

«Коли біло-червоний електричний літак Cessna 208B Grand злетів над озером Мозес у штаті Вашингтон у четвер, то увійшов до історії. Він пролетів 28 хвилин на висоті 2500 футів (756 метрів) і здійснив кілька поворотів», - йдеться в повідомленні.

Компанія MagniX зробила цей літак з електричним двигуном, а не паливним. Так, двигун працює з потужністю у 750 кінських сил.

Літак планують використовувати для швидкого перевезення пасажирів до Британської Колумбії у Канаді та до узбережжя Тихого океану.

Читайте також: У Сінгапурі представили електрояхту, яка пливе "нон-стоп"

За раз Grand Caravan може перевести 9 пасажирів. Максимально літак може розганятися до 180 кілометрів на годину. На заряді електричного акумулятора літак може подолати 160 кілометрів.

На «заправку» електричного літака витратили всього 6 доларів. Водночас, щоб заправити літак паливом, витратили б 300 доларів.

Компанія MagniX сподівається, що електричні літаки стануть популярнішими, адже вони дешевші, тихіші та безпечніші для навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-