Китай випробував 3D-принтер у космосі

Китай випробував 3D-принтер у космосі

Укрінформ
Китай здійснив орбітальний 3D-друк з використанням безперервних полімерних композитів, армованих вуглецевим волокном.

Про це повідомляє Xinhua.

«Це перший свого роду тест для Китаю і для всього світу, в якому був здійснений орбітальний 3D-друк з використанням безперервних полімерних композитів, армованих вуглецевим волокном», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє агентство, система 3D-друку, розроблена дослідним інститутом при Китайській академії космічних технологій, виконала заплановані завдання в минулий четвер.

За знімками, переданими з пробного космічного корабля, видно, що два зразки були надруковані успішно.

Зазначається, що вуглецеве волокно широко застосовується в аерокосмічній промисловості завдяки таким його властивостям, як легкість і висока міцність, а безперервне вуглецеве волокно має велике значення для поліпшення характеристик композиційних матеріалів.

На орбіті система 3D-друку також реалізувала автоматичний контроль у всьому процесі роботи.

Читайте також: Волонтери з Рівного друкують кисневі зволожувачі на 3D-принтерах

До цього всі експерименти з 3D-друку в мікрогравітаційних умовах проходили в присутності людей, які мали поправляти помилки, що виникали в ході роботи друкарської системи, нагрівати її або допомагати їй друкувати.

Крім того, попередні експерименти були проведені в умовах невагомих польотів, а невагомий політ є наслідком десятків параболічних маневрів, кожен з яких може створити лише близько 20 секунд мікрогравітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-