YouTube видалятиме відео з теоріями змови, які пов’язують 5G та коронавірус

YouTube видалятиме відео з теоріями змови, які пов’язують 5G та коронавірус

Укрінформ
Компанія Google зменшить кількість відео на платформі YouTube, які поширюються хибні конспірологічні теорії про зв’язок між технологією 5G та поширенням COVID-19.

Про це повідомляє The Guardian.

«YouTube скоротить обсяг контенту, який поширює теорії змови про зв’язок між технологією 5G та пандемією коронавірусу», - йдеться в повідомленні.

Проте YouTube може залишити в доступі деякі конспірологічні ролики про 5G, де не згадується коронавірус. Такі відео залишаться в якості «маргінального контенту» - тобто вони можуть бути виключені з результатів пошуку, а їх просування через інструменти YouTube буде призупинено. Ці дії знижують кількість переглядів подібних відео на понад 70%.

Читайте також: Вчені розкритикували теорії змови про зв'язок Covid-19 і 5G

Рішення ухвалене Google, чиєю платформою є YouTube, після того, як щонайменше 7 веж мобільного зв’язку були підпалені минулого тижня у Великій Британії. Ця серія підпалів була зафіксована після того, як у мережі почала поширюватися чергова конспірологічна теорія, що вказує на зв’язок між вежами, які підтримують технологію 5G, та поширенням нового коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-