Facebook збиратиме дані про переміщення користувачів

Facebook збиратиме дані про переміщення користувачів

Коронавірус
Укрінформ
Компанія Facebook, що володіє однойменною соціальною мережею, буде збирати дані про переміщення своїх користувачів в рамках боротьби з поширенням COVID-19.

Відповідну заяву опубліковано на сайті компанії.

«У рамках програми Data for Good ми пропонуємо мапи переміщення населення, які дослідники та некомерційні організації вже використовують, щоби зрозуміти кризу, пов’язану з коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

Згідно з анонсованою інформацією, фахівці Facebook, починаючи з поточного тижня, будуть за допомогою ряду інструментів збирати дані про місцезнаходження користувачів на території США і надавати ці дані федеральним і місцевим органам влади. Інформація буде носити анонімний характер і буде використана виключно для складання статистичних показників, а також у вибудовуванні методів боротьби з поширенням інфекції, зазначається у документі.

За відомостями керівництва Facebook, за рахунок отримання такого масиву даних владі буде простіше відслідковувати виконання населенням вимог про дотримання соціальної дистанції.

Читайте також: Google викладе у відкритий доступ дані про пересування людей у 131 країні

Окрім того, на основі отриманої інформації можна буде стежити за тим, наскільки серйозно жителі США ставляться до рекомендацій влади не залишати будинки без крайньої необхідності, а також виявляти штати, між якими найбільш активно переміщається населення, створюючи тим самим загрозу поширення коронавірусу.

Як повідомлялося, станом на ранок 7 квітня США є найбільш враженою коронавірусом державою світу – мова йде про 367 629 випадків зараження та майже 11 тисяч смертей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-