Вчені стерли довготривалу пам'ять мухи

Вчені стерли довготривалу пам'ять мухи

Укрінформ
Науковці із Токійського столичного університету з’ясували, що муха-дроздофіл втрачає довготривалу пам’ять, провівши кілька днів у темряві.

Відповідне дослідження було опубліковано у Journal of Neuroscience.

«Під час дослідження вчені виявили, що муха-дрозофіл втрачає довготривалу пам'ять про травматичну подію, коли її утримують у темряві», - йдеться у дослідженні.

Експеримент полягав у тому, що самицю-муху та самця-муху помістили разом. Коли самиця-муха відмовляє у спарюванні самцю, цей травматичний досвід закріплюється у довготривалій пам’яті самця й він більше не звертає увагу на самок.

Потім науковці помістили дрозофіла на два дні у темряву й виявили, що травматичний спогад стерся і самець поводився як зазвичай.

Таким чином вони зосередилися на вивченні білка в мозку, який виділяється у відповідь на світло та виявили, що він задіяний у процесах навчання та збереження пам’яті. Так, вченим вдалося визначити конкретний молекулярний механізм, за допомогою якого світло впливає на утримання довготривалої пам’яті.

Читайте також: Нідерландські вчені знайшли антитіло до вірусу SARS-CoV-2

Зазначається, що результати даного дослідження можуть стати проривом у розробці нових методів лікування пацієнтів, які перенесли травму. Не виключається навіть ймовірність можливості стирання травмуючих спогадів, які впливають на повсякденне життя людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-