Власник месенджера Viber відкриє центр досліджень у Києві

Власник месенджера Viber відкриє центр досліджень у Києві

Укрінформ
Японська компанія Rakuten, яка володіє месенджером Viber, відкриє центр досліджень у Києві.

Про це Міністерство цифрової трансформації України повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

"Компанія Rakuten розширює свою присутність в Україні. Розвивається вже відкритий офіс в Одесі і відкривається R&D-центр у Києві", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сьогоднішня подія стала продовженням переговорів між Президентом України Володимиром Зеленським із засновником компанії Rakuten Хіроші Мікітані, які відбулися у червні минулого року. Тоді Мікітані схвалив ініціативу "Держава у смартфоні" та висловив готовність збільшувати свою інвестиційну активність в Україні.

Читайте також: Зеленський і Гончарук завтра презентують мобільний застосунок “Дія”

У Мінцифрі пояснили, що компанії Rakuten в Україні можуть бути цікаві такі напрями: стимулювання розвитку ІТ-галузі, робота із українським блокчейн-комьюніті, стажування студентів, участь в освітніх проєктах та створення сервісів для підприємців.

Rakuten – японська e-commerce-компанія. Вона, зокрема, володіє одним із найбільших інтернет-магазинів у світі. У 2014 році Rakuten придбала Viber за 900 млн дол. Цей мобільний додаток встановлений на 97% смартфонів українців.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2019 року Президент Володимир Зеленський зустрівся з засновником японської компанії Rakuten Хіроші Мікітані. Співрозмовники тоді обговорили плани збільшення присутності компанії Rakuten в Україні, зокрема розширення офісу в Одесі та відкриття офісу у Києві. Мікітані заявив, що Україна є пріоритетним ринком для компанії Rakuten, а також висловив готовність підтримувати ідею збільшення кількості інвестиційних проєктів з боку Японії.

Читайте також: WhatsApp перестав працювати на мільйонах смартфонів

Він також схвально відгукнувся про ініціативу Зеленського "Держава у смартфоні" та висловив бажання тісно співпрацювати у цьому проєкті, оскільки Viber є невід'ємною частиною смартфона майже кожного українця.

За підсумками зустрічі глава держави запросив Мікітані увійти до складу Національної інвестиційної ради.

Фото: Mainichi/Yosei Kozano

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-