Трамп у Конгресі: Америка має першою встановити свій прапор на Марсі

Трамп у Конгресі: Америка має першою встановити свій прапор на Марсі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп закликав американських законодавців затвердити програму, яка передбачає поновлення присутності людей на Місяці, а також висадку першими американських астронавтів на Марсі.

З відповідною заявою глава Білого дому виступив у вівторок під час звернення до обох палат Конгресу США про стан справ у країні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Підтверджуючи нашу спадщину вільної нації, ми повинні пам’ятати, що Америка завжди була християнською країною. Тепер ми маємо досягти наступної доленосної межі – Америки у зорях", - наголосив американський президент.

Читайте також: SpaceX успішно випробувала систему порятунку екіпажу нового корабля Dragon Crew

У цьому контексті він звернувся до Конгресу з проханням "профінансувати програму" щодо освоєння Космосу.

"Наступним чоловіком і першою жінкою на Місяці мають стати американські астронавти, щоби використати це як стартовий майданчик для того, аби Америка стала першою нацією, яка поставить свій прапор на Марсі", - заявив глава Білого дому.

Читайте також: Маск хоче відправити на Марс мільйон людей до 2050 року

Крім того, Трамп нагадав, що його указом у країні були створені Космічні війська США.

Як повідомлялося, Конгрес США ухвалив закон про оборонний бюджет на 2020 рік, у якому передбачено створення космічних військ. У перший рік вони налічуватимуть близько 200 осіб, їхній річний бюджет становитиме 40 мільйонів доларів.

Читайте також: Ілон Маск прокоментував створення Космічних військ США

У доповіді Пентагону в лютому цього року ішлося про те, що Китай і Росія доклали значних зусиль для розробки технологій, які б дали їм можливість "руйнувати або знищувати супутники Сполучених Штатів та їхніх союзників в умовах кризи чи конфлікту".

21 грудня Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2020 рік, який, зокрема, забезпечує фінансування космічних сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-